ABout

 

De schilderijen van Esther Gemser zijn abstract en worden gevormd door het samenspel en de gelaagdheid van verschillende kleurcombinaties. De verschillende verhouden die terug te vinden zijn in haar werken zijn een combinatie tussen volledige overgave en zorgvuldige terughoudendheid. Het draait daarbij om het vinden van de juiste balans – De balans tussen diepe intense kleuren en licht. Tussen spanning en rust. Maar bijvoorbeeld ook het mannelijke en vrouwelijke aspect. Juist door het ultieme balanspunt te vinden creëert ze werken die in harmonie zijn en die dit ook uitstralen aan hun omgeving.

 

“Mijn schilderijen zijn een vorm van persoonlijke reflecties en interpretaties. Ze zijn altijd een onderdeel van een groter proces. In dat vrije proces ontdek ik vaak nieuwe dingen waardoor het eindresultaat nog niet vast ligt”.

 

Haar werk is een weerspiegeling van hedendaagse thema’s in de samenleving. Omringd door grote canvasdoeken en intieme tekeningen kijkt ze naar de zintuigelijke waarnemingen daarvan. Het gebruik in de verschillende kleuren verwijzen naar een verkenning tussen de verschillende emoties, de spanning en de balans die erin ontstaat.