ABout

 

Mijn naam is Esther Gemser en ik ben een fulltime kunstenares en moeder van een zoontje van 2 jaar. Mijn atelier bevind zich in het oude historische centrum van Rijswijk (naast Den Haag), waar mijn man en ik een herenhuis hebben gekocht dat we recent hebben laten verbouwen. Bovenin het huis hebben we een galerie en atelierruimte laten bouwen waarmee een lang gekoesterde droom in vervulling is  gegaan.

Het is een lange weg geweest om op te bouwen waar ik nu sta als kunstenares. Als kind kon ik al enorm genieten van tekenen en voornamelijk het bezig zijn met kleuren. Al op jonge leeftijd viel dit talent op door de juffen en later door mijn tekendocent. Het advies was dan ook om na mijn havo naar de kunstacademie te gaan. Dit advies ben ik niet gaan volgen, ik koos voor een studie Marketing & Communicatie en daarna deed ik een Master in Communicatiewetenschappen. Het leek mij enorm leuk om het creatieve proces met het commerciële aspect te combineren.

Tijdens mijn studie kwam ik er achter dat dit creatieve proces eigenlijk best tegenviel. Ik miste het creeren. Nadat mijn vader ziek werd, stond mijn wereld op zijn kop. ik besloot mijn bijbaantjes te stoppen en mij te focussen op het schilderen in deze tijd. Ik wilde iets doen wat mij gelukkig maakte. Daar in een studentenkamertje in Utrecht is alles begonnen. Vanuit daar verkocht ik mijn eerste schilderijen. Diep van binnen wist ik toen dat dit is wat ik wilde. Dit was en is het gevoel van geluk.