Esther Gemser Art atelier kunstenares Rijswijk Den Haag

 

“Het is mijn doel om met mijn kunst balans en schoonheid met de kijker te delen. Het stuk geluk te ervaren in het hier en nu & een gevoel van verbondenheid.”

 

ABout

Esther Gemser

 

Als fulltime kunstenares woon ik samen met mijn zoontje van 3 jaar (ons 2e kindje op komst) en mijn man in het oude centrum van Rijswijk ZH. Mijn atelier bevindt zich in een oud herenhuis uit 1910 dat we recent compleet hebben laten verbouwen. Bovenin het huis hebben we een galerie en atelierruimte laten bouwen waarmee een lang gekoesterde droom in vervulling is  gegaan.

Schilderen brengt mij het ultieme gevoel van geluk. Het is de balans vinden tussen energie en kalmte in de wereld waarin we leven. De juiste kleuren in de juiste verhoudingen kunnen een diep gevoel van verbondenheid oproepen. 

Het is mijn doel om met mijn kunst de balans en schoonheid met de kijker te delen. Het stuk geluk te ervaren in het hier en nu & een gevoel van verbondenheid.

Het is een lange weg geweest om op te bouwen waar ik nu sta als kunstenares. Als kind kon ik al enorm genieten van tekenen en voornamelijk het bezig zijn met kleuren. Al op jonge leeftijd viel dit talent op door de juffen en later door mijn tekendocent. Het advies was dan ook om na mijn havo naar de kunstacademie te gaan. Dit advies ben ik niet gaan volgen, ik koos voor een studie Marketing & Communicatie en daarna deed ik een Master in Communicatiewetenschappen. Het leek mij enorm leuk om het creatieve proces met het commerciële aspect te combineren.

Tijdens mijn studie kwam ik er achter dat dit creatieve proces eigenlijk best tegenviel. Ik miste het creëren. Nadat mijn vader ziek werd, stond mijn wereld op zijn kop. Ik besloot mijn bijbaantjes te stoppen en mij te focussen op het schilderen in deze tijd. Ik wilde iets doen wat mij gelukkig maakte. Daar in een studentenkamertje in Utrecht is alles begonnen. Vanuit daar verkocht ik mijn eerste schilderijen. Diep van binnen wist ik toen dat dit is wat ik wilde. Dit was en is het gevoel van geluk….