Find your perfect gift. The gift shop is open

Esther Gemser Art atelier Note to self collection

About Esther Gemser

 

Als fulltime kunstenares woon ik samen met mijn zoontje van 5, dochtertje van 1 en mijn man in het historische centrum van Rijswijk ZH. Mijn atelier bevindt zich in een oud herenhuis uit 1910 dat we recent compleet hebben laten verbouwen. Bovenin het huis hebben we een galerie en atelierruimte laten bouwen waarmee een lang gekoesterde droom in vervulling is gegaan.

Schilderen brengt mij het ultieme gevoel van geluk. Het is de balans vinden tussen energie en kalmte in de wereld waarin we leven. De juiste kleuren in de juiste verhoudingen kunnen een diep gevoel van verbondenheid oproepen. Het is mijn doel om met mijn kunst de balans en de schoonheid met de kijker te delen. Het stuk geluk te ervaren in het hier en nu.

"Het is mijn doel om met mijn kunst de balans en schoonheid met de kijker te delen. Het stuk geluk te ervaren in het hier en nu & een gevoel van verbondenheid"

"Het is mijn doel om met mijn kunst de balans en schoonheid met de kijker te delen. Het stuk geluk te ervaren in het hier en nu & een gevoel van verbondenheid"

Het is een lange weg geweest om op te bouwen waar ik nu sta als kunstenares. Als kind kon ik al enorm genieten van tekenen en voornamelijk het bezig zijn met kleuren. Al op jonge leeftijd viel dit talent op. Het werd mij aangeraden om naar de kunstacademie te gaan. Maar op de kunstacademie voelde ik mij niet thuis. Ik  koos voor een studie Marketing & Communicatie en daarna een Master in Communicatiewetenschappen. Het leek mij interessant om het creatieve proces met het commerciële aspect te combineren in de vorm van communicatie.

Tijdens mijn studie kwam ik er achter dat dit creatieve proces eigenlijk best tegenviel. Ik miste het creëren, de verdieping, de verbondenheid en het vrij zijn.

Toen mijn vader ineens ernstig ziek werd, stond mijn wereld op zijn kop. Dit zorgde ervoor dat ik met andere ogen naar de wereld keek en mij realiseerde dat je moet leven in het hier en nu. Het is belangrijk om nu de liefde, het geluk, de vrijheid en de verbondenheid te voelen.

En zo startte ik in 2010 met schilderen en ben ik sindsdien nooit meer gestopt en doe ik wat ik het liefste doe.

Wil jij graag een origineel kunstwerk dit jaar?

Schrijf je in voor de collectors club & krijg als eerste sneak peeks te zien van nieuwe collecties

nl_NLDutch

100×120 cm = €2200,-

100×140 cm = €2500,-

100×160 cm = €2800,-

100×180 cm = €3200,-

100×200 cm = €3500,-

Andere grote maten (vanaf 100×120 cm) zijn mogelijk op aanvraag

Alle prijzen zijn incl btw.